آخرین اخبار
کد مطلب: 73986
اخبار و تحليل‌ها سال پانزدهم شماره 3534 سيزدهم آذر ماه 1391
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 334

پيروزي شيعيان کويت در انتخابات مجلس
رسانه‌هاي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي از پيروزي چشمگير و بي‌سابقه شيعيان در انتخابات مجلس کويت خبر دادند. به گزارش اين رسانه‌ها، کميته انتخابات کويت اعلام کرد که 17 نامزد انتخاباتي توانسته‌اند به مجلس راه يابند که معادل 34 درصد از 50 کرسي مجلس کويت است. اين پيروزي ارزشمند در حالي براي شيعيان حاصل شد که مخالفان امير کويت، اين انتخابات را تحريم کرده بودند. به دنبال اين پيروزي بي‌سابقه شيعيان کويت، رسانه‌هاي عربي منطقه خليج‌فارس تلاش کردند تا از آن براي دامن‌زدن به شيعه‌هراسي استفاده کنند. شرکت ‌نکردن معارضان در انتخابات و پيروزي شيعيان، دو عامل مهم بود تا معارضان، مشروعيت اين انتخابات را زير سؤال ببرند. معارضان حکومت کويت عمدتاً سلفي‌هايي هستند که عربستان و قطر از آن‌ها حمايت مي‌کنند. اين معارضان در تلاش هستند تا به کمک عربستان و قطر، حکومت را از دست آل‌صباح خارج کنند. علت اصلي حمايت عربستان از آن‌ها نيز به اختلافات ديرينه آل‌صباح و آل‌سعود بازمي‌گردد. عربستاني‌ها از مقاومت آل‌صباح در برابر دخالت‌هاي عربستان در کويت بسيار عصباني هستند و مي‌کوشند به هر طريق، بر حکومت کويت فشار آورند که حمايت همه‌جانبه پيدا و پنهان از معارضان سلفي، يکي از راه‌هاي فشار بر حکومت کويت است. اين گونه است که پس از شرکت نکردن معارضان در انتخابات و پيروزي شيعيان که به‌نحوي به نفع حکومت کويت و به ضرر سلفي‌ها است، رسانه‌هاي عربي به‌ويژه دو رسانه العربيه و الجزيره که متعلق به عربستان و قطرند، تهاجم سنگيني را عليه شيعيان آغاز کرده‌اند. کويت از سال 2006 تاکنون چهار انتخابات مجلس برگزار کرده که به علت اختلاف شديد دولت با نمايندگان معارض، امير اين کشور سه‌بار مجلس را منحل کرده است و احتمال دارد به سبب پيروزي شيعيان، فشار سلفي‌ها براي منحل کردن اين مجلس نيز بيش از پيش افزايش يابد.

داستان‌پردازي تازه آمريکا عليه برنامه هسته‌اي ايران
گروه ترجمه - پايگاه اينترنتي وال‌استريت‌ژورنال 2 دسامبر 2012 (12 آذر) در مقاله‌اي به راهبردهاي امنيتي آمريکا براي مقابله با برنامه هسته‌اي ايران پرداخت و نوشت: به گفته مقامات آمريکايي، دولت آمريکا طي دو ماه گذشته به‌طور چشمگيري عمليات‌هاي جاسوسي عليه رآکتور هسته‌اي بوشهر در ايران را افزايش داده است. دليل آن، نگراني از امنيت پولوتونيوم (با درجه ساخت تسليحات) است که ايران در ماه اکتبر به‌طور غيرمنتظره‌اي ميله‌هاي سوختي را از اين تأسيسات خارج کرد. افزايش نظارت و رديابي آمريکا در بوشهر، بخشي از مأموريت ناوگان هواپيماهاي بدون سرنشين پنتاگون در خليج‌فارس است. اين مقامات گفتند اين اقدام، به رهگيري تصاوير و ارتباطات صوتي منجر شد که در اين مجموعه رآکتور صورت مي‌گرفت.
در ادامه مقاله آمده است: ميزان فعاليت‌هاي رديابي و جاسوسي آمريکا بر محدوديت‌هاي اطلاعاتي آمريکا در مورد ايران تأکيد مي‌کند. مقامات آمريکايي جزئيات رديابي و نظارت خود بر رآکتور بوشهر را تشريح نکردند؛ اما گفته مي‌شود اين هواپيماهاي بدون سرنشين مي‌توانند تماس‌هاي تلفن همراه، ارتباطات الکترونيک و ساير سيگنال‌ها را رهگيري کنند. شنود مکالمات مي‌تواند کمک کند بفهميم مهندسان هسته‌اي ايران در هنگام انتقال ميله‌هاي سوختي به خارج از تأسيسات بوشهر در ماه اکتبر چه اقداماتي انجام مي‌دادند. کارشناسان هسته‌اي مستقل برآورد مي‌کنند سوخت تخليه شده از بوشهر، حاصل پولوتونيومي است که در صورت فراوري مجدد، براي ساخت 24 بمب هسته‌اي کفايت مي‌کند.
در پايان مقاله آمده است: مقامات آمريکايي مي‌گويند رازها و ابهام‌هاي تأسيسات بوشهر براي دولت اوباما نگران‌کننده و هشدارآميز بوده است؛ زيرا دولت اوباما به‌طور عادي بر فعاليت‌هاي ايران در دو تأسيسات غني‌سازي مهم در شهرهاي نطنز و قم تمرکز کرده است. مقامات دولت آمريکا و کارشناسان هسته‌اي مستقل مي‌گويند احتمال مي‌دهند ايران تلاش مي‌کند از ميله‌هاي سوختي، پولوتونيوم با درجه ساخت تسليحات هسته‌اي استخراج کند. آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي معتقد نيست که ايران در حال حاضر تأسيسات بازفراوري براي جداسازي پولوتونيوم از سوخت مصرف شده در بوشهر داشته باشد. همچنين آژانس علاوه‌بر نصب دوربين و پلمب در تأسيسات بوشهر، از طريق بازرسي‌هاي منظم از هرگونه انحراف به سوي اهداف نظامي جلوگيري مي‌کند. کارشناسان مي‌گويند مهندسان ايراني‌ پس از تسلط بر فرايندهاي فني، مي‌توانند به‌طور بالقوه در صورت بروز بحران يا رويارويي نظامي با غرب، پولوتونيوم، استخراج و توليد کنند.
اخبار و تحليل‌ها: تجربه مباحث هسته‌اي نشان داده که غربي‌ها و به‌ويژه آمريکا، هميشه در آستانه مذاکرات هسته‌اي براي غلبه بر فضاي رسانه‌اي و گفت‌وگوها، اتهام جديد هسته‌اي به ايران زده‌اند. در ادعاي فوق نيز اين رويه  استکباري کاملاً مشهود است. از طرفي قرار است طي روزهاي آينده مذاکرات هسته‌اي آغاز شود و از طرف ديگر همان‌طور که در متن فوق‌ آمده، آژانس که يگانه مرجع نظارت‌کننده بر فعاليت‌هاي هسته‌اي است و در تمام مراکز هسته‌اي ايران دوربين نصب کرده و بر فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران نظارت دقيق دارد، هيچ يک از ادعاهاي آمريکا را تأييد نکرده است.

   
خطرناک‌ترين توطئه تروريست‌هاي سوري!
 بنابر اخباري که به‌تازگي فاش شده، تجمع شش هزار نفري شورشيان براي تصرف پايگاه شكاري «المزه» در غرب دمشق و در حاشيه منطقه داريا، يکي از بزرگ‌ترين اقدامات تروريست‌هاي سوري بود که به شکست انجاميد و ارتش سوريه در طول حملات گسترده خود به اين منطقه، ده‌ها نيروي متخصص خارجي را دستگير كرده كه در ميان آن، خلبانان هواپيماي جنگنده به‌همراه برخي از خلبان‌هاي جدا شده از ارتش اين کشور نيز مشاهده شده‌اند. اين شورشيان كه خود را براي حمله به اين فرودگاه و تصرف آن آماده كرده بودند، پيش از اجراي طرح خود توسط ارتش سوريه به صورت كامل محاصره شدند و صدها تن از آن‌ها كشته و بسياري نيز زخمي و دستگير شده‌اند.

منابع خبري گفته‌اند حضور اين تعداد متخصص نظامي خارجي در ميان شورشيان دستگير شد، براي مقامات سوري جاي تعجب داشته و خلبانان دستگير شده اعتراف كرده‌اند كه قرار بوده پس از تصرف پايگاه المزه، آن‌ها بازوي هوايي شورشيان را تشكيل دهند و با استفاده از جنگنده‌ها و بالگردهاي موجود در آن، برخي مناطق حساس در پايتخت مانند كاخ رياست‌جمهوري، ساختمان نخست‌وزيري، مجلس، ستاد مشترك ارتش و سازمان اطلاعات هوايي را بمباران كنند و پس از آن، اعلام كنند كه اين حملات توسط خلبانان جدا شده از ارتش، صورت گرفته است.
اخبار و تحليل‌ها: تروريست‌ها و کشورهاي حامي آن‌ها مي‌دانند طولاني‌ شدن درگيري که در حال حاضر به 20 ماه رسيده و عدم موفقيت و تبديل درگيري‌ها به يک جنگ فرسايشي، به ضرر آن‌ها خواهد بود و حکومت سوريه مي‌تواند با سازگار کردن خود با اين وضعيت، باقي بماند و مستحکم شود؛ از اين رو، به چنين اقداماتي روي آورده‌اند که مي‌تواند به اشکال ديگر تکرار شود، هر چند که نيروهاي سوريه نيز از گذشته هوشيارتر شده‌اند.


هواپيماهاي بدون‌سرنشين نگراني‌هاي جديد پنتاگون
  طي يکي دو سال گذشته سقوط هواپيماهاي بدون سرنشين آمريکايي، نگراني‌هاي مقامات نيروي هوايي اين کشور را افزايش داده است و پرواز اين هواپيماها خارج از مرزهاي ايالات متحده، امري خطرناک اعلام شده است.
روزنامه «واشنگتن پست» با بررسي هزاران صفحه از پرونده‌هاي تحقيقاتي طبقه‌بندي نشده نيروي هوايي آمريکا نوشته است: «سال گذشته تصرف يک فروند پهپاد مدل آر-کيو 170 آمريکايي به حريم هوايي ايران، فرضيه‌هاي پيشين درباره ميزان توانايي ايران در غرب آسيا (خاورميانه) را باطل کرد و مقامات وزارت دفاع پنتاگون پس از آن، خود را در معرض پايش دوربين‌هاي ايران مي‌بينند. اين پهپاد که در حال جاسوسي عليه تأسيسات هسته‌اي ايران بوده، به دست نيروي دفاع ايران به زمين نشست و اطلاعات محرمانه آن کشف شد. گزارش‌ها از سوي مقامات آمريکايي نشان داد که بار ديگر خطاهاي رايج در صنعت دفاع هوايي آمريکا و اين بار با نقص در سيستم موقعيت‌ياب، پهپاد آمريکايي به دست ايرانيان افتاد؛ اما آيا مي‌توان ميزان خسارتي را که اين بار وارد شده، با دفعات ديگر يکسان دانست؟» همچنين گفته مي‌شود نيروي هوايي آمريکا، عمليات هواپيماهاي جنگنده و شکارچي بدون‌سرنشين اين کشور را پس از دو سقوط طي يک سال گذشته به حال تعليق درآورده است.
         
 اخبار کوتاه 

* شيخ خليفه بن‌زايد آل‌نهيان در درخواستي وقيحانه، ايران را به گفت‌وگو براي حل مسئله جزاير سه‌گانه فراخواند. رئيس دولت امارات در سخناني در مراسم چهل‌ويکمين سالروز ملي اين کشور، از ايران خواست تا براي حل آنچه که اشغال جزاير سه‌گانه امارات از سوي ايران خواند، پاي ميز مذاکره بنشيند يا مسئله به دادگاه لاهه ارجاع شود! گفتني است عمر کشور تازه‌تأسيس امارات از درخت‌هاي خيابان ولي‌عصر کمتر است(!) ‌حال  آنکه ايران کشوري با سابقه چند هزار ساله است.
 

*روزنامه صهيونيستي «تايمز اسرائيل» نوشت: دو بانک بزرگ اسرائيل به نام‌هاي «لئومي» و «حاپوعاليم» قصد دارند صدها نفر از کارکنان خود را اخراج کنند. اين تعديل نيرو در پي بخشنامه بانک مرکزي اين رژيم مبني بر لزوم کاهش هزينه‌هاي حق کميسيون و دستمزدهاي کارکنان انجام مي‌گيرد که در راستاي رياضت اقتصادي تعبير مي‌شود.


 * بنابر گزارش‌ها پس از آنکه با اعلام نتايج انتخابات در کويت مشخص شد که شيعيان اين کشور توانستند يک‌سوم کرسي‌هاي مجلس اين کشور را به دست آورند، اکثر شبکه‌هاي خبري عربي منطقه از جمله العربيه و الجزيره، تيتر «شيعيان بر پارلمان کويت مسلط شدند» را انتخاب کردند. تا برنامه شيعه‌هراسي را همچنان ادامه دهند. اين شبکه‌ها در روزهاي گذشته در راستاي تحريم اين انتخابات تلاش زيادي کردند و آن را فاقد مشروعيت ‌دانستند. در مجلس‌هاي قبلي کويت، وهابيون و سلفي‌ها اکثريت داشتند.
 

* يکي از سايت‌هاي حلقه انحرافي در تيتري با عنوان «آن مرد‌ آمد»، نوشت: منابع موثق نزديک به اسفنديار رحيم‌مشائي اعلام کرده‌اند که وي به طور قطع، نامزد يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري مي‌شود. بنا براين گزارش، به‌زودي کمپين انتخاباتي ايشان شکل خواهد گرفت و مهندس مشايي اقدامات تبليغاتي خود را شروع خواهد کرد، اما تغييرات جديد اخير دولت، کانديدا شدن آقايان نيکزاد و الهام از سوي احمدي‌نژاد را شدت بخشيده است.         
 

* روزنامه اقتصادي «هاندلزبلاک» چاپ برلين فاش کرد که با وجود اينكه آلمان در ماه‌هاي اخير بيشترين مقدار سلاح و تجهيزات جنگي را به رژيم صهيونيستي صادر کرده است و اين رژيم به انواع تجهيزات جنگي پيشرفته مجهز است؛ اما نتوانست در جنگ هشت روزه، مقاومت فلسطين در نوار غزه را شکست دهد و مجبور به پذيرش آتش‌بس فوري شد. اين روزنامه افزود: دولت آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در ماه‌هاي اخير بيشترين مقدار سلاح و تجهيزات جنگي به اسرائيل صادر کرده است که اين امر موجب اعتراض گروه‌هاي مختلف آلماني شده است.

فايل (هاي) پيوستي : 
25981.doc 25982.pdf
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس